Saltar al contenido

In C de Terry Riley (BCN; CAT)

  amb la participació d’Arnau Musach, David Sitges Sardà, Elvira Jiménez, Guillem Caballero, Hara Kraan, Bela, Laia Torrents, Marcel Pujols, Martí Ruids, Oriol Luna, Pablo Volt, Pau Badia, Pepino Pascual, Ramon Faura, Roger Aixut, Roger Fortea, Shoeg, Tom Chant.

  LIVE. DISSABTE 29 de Juny 2024. 20h


  L’associació Usted es un colectivo torna a reunir un grup de 20 músics per interpretar un clàssic de la música experimental nord-americana del s. XX: l'»In C» del compositor californià Terry Riley, un dels pares del minimalisme. Un grup intergeneracional de músics de diverses procedències format per membres de bandes com Fetus, la Bel Canto Orquestra de Pascal Comelade, La Troba Kung-Fú, Els Surfing Sirles, Power Burkas, Secta Sònica, Mil Pesetas, Blood Quartet, Nult, STA, Chaqueta de Chándal, Joan Colomo i un llarg etcètera.

  La peça, concebuda el 1964, es basa en la repetició d’una sèrie de 53 patrons de caràcter melòdic i rítmic sobre una pulsació de corxera de do que manté el tempo i serveix de referència als músics. No hi ha directors ni jerarquies, tots els músics estan al mateix nivell. La bellesa d’aquesta peça rau en la distància i la relació entre els participants: tots toquen el mateix, però en moments i timbres diferents, de manera que es creen cànons, compassos complexos i variables, melodies espontànies, relacions i oposicions que l’oïda copsarà com un tot summament ric i permanentment canviant.

  Cada interpretació de l’In C és un concert únic i irrepetible, perquè el resultat final sorgeix de les decisions que cadascun dels participants va prenent a mesura que avança la peça. Aquesta proposta compta a més amb la participació del públic en un moment donat de la peça, on músics i espectadors s’uneixen en una experiència musical inusual per acabar fent un gran ensemble musical i acabar tots plegats a l’uníson.

  Fitxa artística:

  Oriol Luna – percussions
  Hara Kraan – xilòfon
  David Sitges Sardà – xilòfon
  Guillem Caballero – carilló
  Martí Ruids – percussions
  Pau Badia – clarinet
  Pablo Volt – trompeta
  Tom Chant – saxo soprano
  Pepino Pascual – clarinet baix
  Marcel Pujols – saxo alt
  Bela – sintetitzador
  Ramon Faura – sintetitzador
  Roger Fortea – baix
  Roger Aixut – banjo
  Elvira Jiménez – violoncel
  Arnau Musach – guitarra elèctrica
  Andrea Martínez – acordió
  Laia Torrents – acordió
  Carlos Martorell (Shoeg) – electrònica