Saltar al contenido
5279449524_3f84ebb5b0_k
8735884805_28963e3323_k
previous arrow
next arrow

Jornada

Sostenibilitat i confluències entre les comunitats de l’experimental


Trobada i debat sobre l’estat actual de la creació local al voltant de la música experimental, exploratòria, electrònica. Volem sentir les veus i que es visibilitzin les experiències dels projectes, persones i entitats que conformen l’ecosistema de l’experimental.

Pot l’actual sistema de distribució dels beneficis de l’oci i de la música actual derivar en un model més just per als actors que operen als circuits especialitzats com el de la música experimental?

Poden els col·lectius activistes d’un gènere cultural o artístic atomitzat aconseguir agrupar-se per generar estructures més grans de la que poden beneficiar-se?

Els processos creatius individuals i la recerca de llibertat total i d’integritat artística signifiquen treballar de manera aïllada i d’esquenes a les altres comunitats creatives?

Perquè s’associa sovint el circuit de creació experimental a la idea d’espai hermètic, tancat o exclusiu fora de la filosofía popular? Existeix un gran desconeixement general sobre què és la música experimental? 

Aquestes i altres preguntes que travessen la realitat de la creació, l’exhibició i la comunicació de la música (i la imatge) experimental d’arreu trobaran resposta en aquesta trobada pel diàleg i el debat constructiu.  

Plantegem un espai obert que, en forma d’àgora, permeti donar veu al màxim de persones que representen la medul·la creativa d’aquest àmbit a Barcelona i Catalunya, amb perspectiva de gènere i intergeneracional, i amb la voluntat de crear una xarxa sòlida d’ajuda mútua. Una manera de posar-nos al dia dels 360° que conformen el sector creatiu experimental (sales, festivals, artistes, ràdios, segells, promotores…). Un encontre amb el reflex de l’experiència de Londres, que ens acompanyarà durant tota la jornada, i que ens servirà per entendre millor l’ecosistema creatiu propi. 

Xerrades moderades per Xavier Ruidz i Pilar Talavera, amb la participació de Gràcia Territori Sonor, Convent de Sant Agustí, LAVS, NSN records, El Generador, Rastros de Carmín, Nocturna Discordia, Mutan Monkey, Ojalá esté mi Bisi, Laboratori d’Art Sonor (UB)…


Programa

10:30h -10:40 – Introducció a la jornada. Amb Kike Bela, Daniel López i Eduard Solaz.

10.45h – Acció 1: Experimental. La perspectiva dels espais de programació, els agents d’exhibició i dels artistes i creadors. Modera: Martí Ruids.

11:45h – Acció 2: Experimental. La perspectiva dels segells, dels mitjans, dels agents de comunicació i de les agències de promoció. Modera: Pilar Talavera.

13h – Cloenda – Experimentem amb vermut


Dia: 29/06/24
Data: Dissabte 29 de Juny, 2024
Horari: De 10:30 a 13 h
Lloc. Fabra i Coats, Fàbrica de Creació (Barcelona). Auditori del Centre d’Art.
Informació: plus@bonexperimental.com